Menu

Miksi kannattaa mennä ammattilaiskuvaajalle


Jokaisen kannattaisi käydä kuvauttamassa itsensä ammattikuvaajan pakeilla ainakin silloin tällöin. Tähän ei välttämättä tarvita mitään erityistä syytä: vauvakuvausten, rippikuvien, ylioppilaskuvien ja hääkuvien lisäksi on hyvä ikuistaa itsensä välillä myös tuiki tavallisiin kuviin.

Monelle estävä tekijä on usein tietysti ammattilaisten korkea hinta. Tähän ei kuitenkaan kannata liioiksi takertua: usein on mahdollista löytää itselleen luottokuvaaja tai esimerkiksi valokuvauksen opiskelija, joka voi hoitaa kuvaukset sopuhintaan. Tiesitkö muuten, että tämän lisäksi monet valokuvaajat suorastaan janoavat kokeilunhaluisia malleja, jotka suostuvat poseeraamaan erilaisissa esimerkkikuvissa, kun valokuvaaja haluaa kokeilla jotakin uutta? Kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä valokuvaajiin ja kysyä, onko tällaiselle tarvetta. Saatat yllättyä iloisesti!

Mutta onko ammattikuvaaja sitten hintansa väärti? Lyhyesti sanottuna: todellakin on. Kukaan ei veloita työstään suuria summia turhaan. Hyvä valokuvaaja tietää arvonsa, ja usein valokuvaajat tekevät työtään yrittäjinä, mikä osaltaan selittää hintaa: onhan valokuvaajan tienattava elantonsa. Mitä muita syitä ammattikuvaajalla käymiseen sitten on?

Tuet paikallista pienyrittäjää

Hyvä syy paikallisella ammattivalokuvaajalla käymiseen on jo yksinään se, että käymällä paikallisen valokuvaajan kuvattavana tuet samalla paikallista pienyrittäjää ja paikallista liikevaihtoa. Rahasi menevät siis taatusti hyvään tarkoitukseen ja vastineeksi sinä saat unelmakuvia!

Saat taattua laatua

Ammattivalokuvaaja tietää mitä tekee. Siksi voitkin olla aivan varma, että saamasi lopulliset kuvat ovat tappiin saakka hiottuja ja hyvälaatuisia, ja muistosi säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme nähneet ikäviä esimerkkejä siitä, kuinka esimerkiksi hääparit ovat päättäneet säästää rahaa jättämällä hääkuvaajan pois ja antamalla häävieraiden ottaa kuvaajan roolin: lopputuloksena ei ole ollut mitään muuta kuin fiasko, joka näyttää perunalla kuvatulta. Elämän tärkeimmät päivät kannattaa ikuistaa huolella, sillä niitä ei enää saa takaisin!

Saat juuri haluamasi lopputuloksen

Sen lisäksi, että valokuvaaja tarjoaa sinulle kuvia laatutakuulla, tietää hän myös tasan tarkkaan miten päästä haluamaasi lopputulokseen. Jos siis kerrot valokuvaajalle mitä haluat, osaa hän asettaa oikeanlaisen valaistuksen ja kameran asetukset sekä ohjeistaa sinua siinä, mitä sinun pitää osaltasi tehdä. Artistin taiteellinen silmä ei koskaan petä, vaan voit olla varma, että ihastut lopputulokseen ikihyviksi!